Защо " Фантазия"? Не знам :). Не съм измислила аз името, гювечетата бяха част от менюто в един ресторант тук в моя град.
Приготвят се много бързо, освен това са много вкусни.
За да си направите тези гювечета ви трябват:
1) Месо останало от предишно печене, било на скара, било на фурна, грил...няма
значение.
2) Сос бешамел с гъби и топено сирене, който приготвям така:
4-5 гъби нарязвам и запържвам в 30тина мл олио, като останат само на мазнина добавям 2с.л брашно изчаквам да се позапържи и брашното, като разбърквам от време на време - за 2-3 минути е готово. Добавям 500мл прясно мляко или бульон като бъркам непрекъснато за да не стане на бучки. Оставям да ври на слаб огън за 15тина мин и малко преди да смъкна от
котлона начупвам 1 пакетче топено сирене (от Пени, Лидл или Кауфланд
купувам едни големи златисти опаковки 100грамови) - от горещия бешамел
бързо се разтапя, наситнявам 2-3 скилидки чесън вътре.
3) Гювечета които да напълните ;) с нарязаното месо.
4) Топено пушено сирене или настърган кашкавал.
И това е, сега трябва само да обедините всичко. Разпределяме месото в гювечетата, добавяме соса с гъбите, разбъркваме добре всичко
и когато имам топено пушено сирене слагам по 3 шайби отгоре.
Запичам.....в случая нямах, затова наръсих с настърган на ситно кашкавал. С
шайби топено пушено сирене определено е по вкусно.
Това е - нищо сложно, но пък вкусно. Да Ви е сладко.
За съжаление, не намирам стари снимки за да
покажа и тях, но обещавам следващия път да приложа и снимка с топено пушено сирене:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар