петък, 26 юни 2015 г.

Гювече "Фантазия"

Защо " Фантазия"? Не знам :).  Не съм измислила аз името, гювечетата бяха част от менюто в един ресторант тук в моя град.
Приготвят се много бързо, освен това са много вкусни.
За да си направите тези гювечета ви трябват:
1)
Месо останало от предишно печене, било на скара, било на фурна, грил...няма значение.
 

2) Сос бешамел с гъби и  топено сирене, който приготвям така: 

4-5 гъби нарязвам и запържвам в  30тина мл олио, като останат само на мазнина добавям 2с.л брашно изчаквам да се позапържи и брашното, като разбърквам от време на време -  за 2-3 минути е готово. Добавям 500мл прясно мляко или бульон като бъркам непрекъснато за да не стане на бучки. Оставям да ври на слаб огън за 15тина мин и малко преди да смъкна от котлона начупвам  1 пакетче топено сирене (от Пени, Лидл или Кауфланд купувам едни големи златисти опаковки 100грамови) -  от горещия бешамел бързо се разтапя, наситнявам 2-3 скилидки чесън вътре.



3) Гювечета които да напълните ;) с нарязаното месо.

4) Топено пушено сирене или настърган кашкавал.

И това е, сега трябва само да обедините всичко. Разпределяме месото в гювечетата, добавяме соса с гъбите, разбъркваме добре всичко  и когато имам топено пушено сирене слагам по 3 шайби отгоре. Запичам.....в случая нямах, затова наръсих с настърган на ситно кашкавал. С шайби топено пушено сирене определено е по вкусно.
Това е - нищо сложно, но пък вкусно. Да Ви е сладко.










За съжаление, не  намирам стари снимки за да покажа и тях, но обещавам следващия път да приложа и снимка с топено пушено сирене:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар