петък, 26 юни 2015 г.

Гювечета с микс от топени и пушени сирена и трюфел

Днес явно е ден за гювечета:)
Тази рецепта видях в едно от предаванията на Перфектната вечеря. В предаването домакинята сложи микс от различни сирена в бохчи от алуминиево фолио, които запече на котлон. Веднага ги пробвахме тези бохчи, много вкусни бяха, но като всяка домакиня аз донагодих рецептата към нашите вкусове и предпочитания.
Та, вече ги приготвяме така:
В гювече нареждам на пластове : 2с.л от предварително обелени и нарязани на кубчета домати, резен бяло саламурено сирене, резен кашкавал от краве мляко, моцарела,  слайсове ементал, грюер, синьо сирене, различни топени и/или пушени сирена с подправки, без подправки...каквито вие си изберете от млечния щанд в магазина, напълвам гювечето като накрая ръсвам малко от доматите. Запичам във фурната за 20-30 минути.





С черен летен трюфел - След като извадиh гювечето от фурната, сложих нарязан на тънко (с картофобелачка) трюфел.

2 коментара:

  1. Поли, направо ме разби с толкова трюфели в гювечатата :)
    Представям си колко са ароматни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чак сега виждам коментара, Пепи, благодаря 💐 и извинявай.
      Колкото повече, толкова повече - както казва Мечо Пух 😀.
      Единствено тук на тези гювечета, ако ги направя без трюфел, усещам липсата му.

      Изтриване