Нужни са ни:
Гъби пачи крак
2-3 с.л олио
100 мл оцет
2 стръка копър
1-2 малки глави чесън (ако ползвате пресен, стар - може би 6-7 скилидки)
1ч.л захар
1ч.л сол
Измивам и почиствам гъбите. Слагам в тенджера с вода и половината сол. След завиране - варя гъбите 10 мин. Прецеждам и прехвърлям гъбите в тиган с малко олио ( 2-3 с.л), леко запържвам и както са на котлона добавям оцета (въпрос на вкус е количеството оцет, ако ви е кисело - намалете оцета и добавете малко вода), ситно нарязания копър, чесъна нарязан на филийки, захарта им останалата сол. Разбърквам, свалям от котлона, прехвърлям в купичка и охлаждам преди сервиране. Най-вкусна за консумация е след 12-14 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар