четвъртък, 2 юни 2016 г.

Салата с гъби пачи крак

Нужни са ни:

Гъби пачи крак
2-3 с.л олио
100 мл оцет
2 стръка копър
1-2 малки глави чесън (ако ползвате пресен, стар - може би 6-7 скилидки)
1ч.л захар
1ч.л сол





Измивам и почиствам гъбите. Слагам в тенджера с вода и половината сол. След завиране - варя гъбите 10 мин. Прецеждам и прехвърлям гъбите в тиган с малко олио ( 2-3 с.л), леко запържвам и както са на котлона  добавям оцета  (въпрос на вкус е количеството оцет, ако ви е кисело - намалете оцета и добавете малко вода), ситно нарязания  копър, чесъна нарязан  на филийки, захарта им останалата сол. Разбърквам, свалям от котлона,  прехвърлям в купичка и охлаждам преди сервиране. Най-вкусна за консумация  е след 12-14 часа.




Няма коментари:

Публикуване на коментар