понеделник, 20 юни 2016 г.

Свинско руло

Нужни са ни:
2 бройки свински шницел
Гъби
Кашкавал - настърган
Топено сирене - 2 пакетчета по 100гр.
Свинско пушено - в случая врат
Подправки - копър, чесън, сол, черен пипер и горчица за намазване на шницелите
Кофичка заквасена сметана (400гр)
Картофи





Свинските шницели  начуквам старателно до около половин милиметър дебелина, ако има разни рошави парчета отстрани - изрязвам.  Наръсвам шницелите със сол, черен пипер, намазвам се с горчица и  отделям настрана за 30тина минути.
Изрязаните парчета от шницела запичам на сух тиган, заделям настрана.
Задушавам гъбите, заделям и тях.
Слагам две парчета метално фолио едно върху друго за по-дебело. Намазвам фолиото с мазнина....дали ще е олио, чисто масло или зехтин - вие си изберете.  Разстилам единия шницел  и отгоре разпределям  по цялото парче  едното  топено сирене, гъбите, част от настъргания кашкавал, една скилидка чесън нарязана на филийки, част от копъра и част от запечените на тиган обрезки  . Слагам отгоре второто парче  шницел и разпределям върху него останалите запечени изрезки, наръсвам с копър, чесън, кашкавал, в единия край слагам топеното сирене, а върху цялата повърхност на шницела - пушения свински врат. Завивам на руло с помощта на фолиото и оформям като голям бонбон.


Ето го и бонбона с ужасна снимка ;)



Слагам да се пече в силно загрята фурна - при мен 250° за 20мин, като след това намалявам фурната на 180°, пека още час и половина. По средата на печенето добавям едро нарязаните картофи и малко вода. Като се опече всичко -  развивам рулото, слагам кофичката заквасена сметана  и запичам рулото до загар.










Няма коментари:

Публикуване на коментар