Нужни са Ви
4 пъстърви
1 глава лук
1 лимон
250гр пресни гъби печурки
250мл бяло вино
5-6 стръка магданоз
1 връзка копър
1 стрък пресен девесил
сол и бял или черен пипер на вкус
брашно за овалване на пъстървите
малко зехтин или олио ...около 50мл
Нарязваме лука на полумесеци, гъбите на филийки, запържваме ги в малко зехтин за около 10тина минути. Махаме съда от котлона, прибавяме нарязаните зелени подправки, разбъркваме добре и отделяме настрана - това ще е плънката за пъстървите.
Осоляваме и овалваме в брашно пъстървите. Нареждаме в тава с незалепващо покритие - дали ще е тефлонова, керамична или йена Вие решавате, а ако нямате нито една от изброените ще Ви е нужен още 1 лимон, който ще нарежете на шайби и ще сложите под рибоците. Ако желаете може и да направите индивидуални "тавички" от фолио или хартия за печене.....така всяка рибка ще се сервира със своя си сос. Така, да се върнем на набрашнените и наредени в тава пъстърви:) - в коремчето на всяка пъстърва се слага от плънката и се мушват по 2 резена лимон. Заливаме рибите с бялото вино, а отгоре изцеждаме сока от останалия лимон, ръсваме малко черен пипер, струйка зехтин и слагаме да се пече във фурната за 20-30мин на 200градуса.
Да Ви е сладко:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар