сряда, 13 май 2015 г.

Пълнени домати

В  момента в който видях  тази апетитна публикация при Пепчо и вече знаех, че скоро ще сме на пълнени домати у дома. Скоро, скоро...на другия ден за обяд доволно се облизвахме докато ги хапвахме.
Направих плънката с наличността в хладилника  - съответно мярката за направата им беше любимата ми "на око :D " :
4 домата
1 яйце
малко пушено свинско месо
1 скилидка чесън
няколко маслини
кашкавал
топено сирене , от онези триъгълните
бяло саламурено сирене
копър


Пушеното свинско месо леко запържих в сух тефлонов съд,  за да му се "освободи" аромата. Изчаках  да се охлади и пресовах при него скилидката чесън, добавих разбитото яйце, сирената - топените нарязани на кубчета, саламуреното намачкано с вилица, кашкавала настърган на едро, добавих накълцани маслини и копър към сместа.
Напълних доматите, отгоре добавих шайби люти чушки и сложих да се пече за 30тина минути в загрята на 200градуса фурна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар