неделя, 5 юни 2016 г.

Печена скумрия

Нужни са Ви:

Скумрия - предварително измита и подсушена
1 лимон
1 дафинов лист
1 зрънце бахар
100 мл бяло вино + толкова вода
Няколко клонки копър
Брашно за овалване на скумриите
Сол и черен пипер на вкус
Олио, около 50мл

Почиствам, измивам, подсушава и осолявам рибите. Нареждам ги в тава застлана с хартия за печене. Изстисквам лимона върху тях, в коремчетата на скумрията слагам по 1-2 клонки копър и  кората на лимона. Поливам със струйка олио всеки рибок, наръсвам по малко черен пипер, добавям бахара и дафиновия лист в тавата. Заливам рибата с бялото вино и водата. Пека 40мин на 200гр.



Няма коментари:

Публикуване на коментар